.

.

12 Haziran 2014 Perşembe

Kandil Lokması


4 Su bardağı Un
Yarım paket yaşmaya
1 yemek kaşığı margarin
1 tane Yumurta
2 yemek kaşığı toz Şeker

Pudra Şekeri
kızartma yağı

Kaba unu alalım, ortasını havuz gibi açalım, ılık suda erittiğimiz yaş mayayı ilave edip,2 kaşık toz şekeri serpelim bir iki karıştırıp, biraz bekletelim(mayalanması için)
Mayalanan harcın içine biraz daha su alıp yoğuralım, yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini bez ile kapatıp.40-45 dakika bekletelim.
Kızartma tavasına sıvı yağı alalım iyice kızan yağa, Dinlendirdiğimiz hamurdan yemek kaşığı ile alıp kızartalım. 

Kızaran lokmaları  servis tabağına alınız üzerine pudra şekeri dökerek servis yapınız. Afiyet olsun.

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers