.

.

8 Haziran 2014 Pazar

Rulo Pasta...


Yaptığınız rulo pastanın üstüne elma harcı koyarak resimdeki gibi yuvarlayın ve dilim dilim kesin pastanız hem güzel bir tat da olacaktır hemde rulo pastanız sunum için hazır olacak.Afiyet olsun.

Muzlu Rulo Pasta İçin Malzemeler :




  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 2 Adet Muz
Kreması İçin :

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Kremşanti ( 1 Su Bardağı Süt )
Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır ?

  • 3 Yumurta kırılır.1 Çay bardağı toz şeker eklenir.İyice çırpılarak köpürtülür.Daha sonra 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozu katılarak hamur elde edilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt koyarak hamur üstüne dökülür.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 7 dakika pişirilir.Pişirme süresine dikkat edelim, eğer çok pişirilirse rulo yapılması zorlaşır.
Kreması Nasıl Yapılır ?

  • 1 Paket kremşantiye 1 su bardağı süt ekleyerek kremşanti yi köpürtürüz ve buz dolabına koyarız.2 Su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı nişastayı bir tencerede karıştırırız.Ocağın üzerine alırız.Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişiririz.Ocaktan indiririz.Soğuturuz, ılık kıvama gelince içine 2 kaşık köpürttüğümüz kremşantiden ekleriz ve karıştırırız.
  • Bu karışımı pişirmiş olduğumuz kekin üzerine boşaltırız ve güzelce yayarız.İlk başına şekilde görüldüğü gibi iki tane muz koyarız ve kırmadan yavaşça rulo yaparız.Bu rulonun üzerine elimizde bulunan köpürttüğümüz kremşantiyi güzelce dağıtırız.Sonra istediğimiz gibi süsleriz.
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers