.

.

25 Ekim 2014 Cumartesi

Ekmek İsrafına Dur Diyelim.



Ülkemizde ciddi boyutlarda olan ekmek israfını önlemek için aşağıdaki öneriler dikkate alınmalıdır.

Üretim talebe göre planlanmalı, raf ömrü daha uzun kaliteli ekmek üretilmelidir.

Ekmekler fırında veya satış yerinde uygun koşullarda muhafaza edilmelidir.

Ekmeğin pişirilmesi ile satışı arasındaki süre en aza indirilmelidir.

Küçük gramajlarda ekmek üretilmelidir.

Toplu tüketim yerlerinde ekmek dilimlenmiş veya küçük yuvarlak olarak verilmelidir.

Toplu tüketim yerlerinde, menüye göre ekmek siparişi verilmeli; artan ekmeklerin daha sonraki günlerde kullanılmasını sağlayacak mönüler düzenlenmelidir.

Satılamayan ekmeklerin fırınlar tarafından, galeta unu, kurutulmuş ekmek içi gibi başka gıda maddelerinin üretiminde kullanılması sağlanmalıdır.

https://www.facebook.com/saglikbakanligi/photos/a.367254496643285.72898.361974300504638/734147659953965/?type=1&theater  dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers